Samordnande kalkylator/anbudsingenjör/inköpare

På Husab får du en personlig och trygg anställning i en familjär atmosfär och nära samarbete med kollegor från både projektering, produktion, förvaltning, och ekonomi. Husab erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och generösa förmåner såsom 5000 kronor i friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring, hälsoundersökningar och Rikskortet. Självklart får du även kollektivavtalad tjänstepension!

Om tjänsten
Som anbudsingenjör i Husab Byggnads är du processansvarig för anbuden och den kritiska tidhållningen. Du kommer att:
 • Granska och tolka beställarbehoven utifrån givna handlingar och kontrollera att sammanställt material möter dessa.
 • Ha koll på avdelningens alla kalkyler samt upprätta egna.
 • Sköta kontakter och möten med UE, leverantörer och beställare.
 • Ha tillfälligt samordningsansvar över kalkyl- och inköpsavdelningen t.o.m. december 2019 på grund av föräldraledighet.

  Tjänsten är planerad att vid årsskiftet övergå till en roll som inköpare – de huvudsakliga arbetsuppgifterna kan då bli att nollställa inkomna anbud, föra förhandlingar både uppåt och neråt i led samt upprätta inköpstidplaner och avtal med UE och leverantörer.

  Vem du är
  Du är en analytisk person som har ett öga för att kritiskt granska handlingar. Du har lätt för att finna lösningar på eventuella problem som uppstår under anbudsprocessen utan att arbetat avstannar. Strukturerat arbete är en självklarhet för dig och du gör ditt allra bästa för att uppnå dina och företagets uppsatta mål.

  Utöver ovanstående egenskaper har du:
 • Flera års erfarenhet av byggbranschen.
 • Tidigare självständigt arbetat med kalkyl- och inköpsarbete inom ROT.
 • Kunskaper inom entreprenadjuridik, AB04/ABT06.
 • Mycket goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift, i enlighet med rollens kravbild.

  Om du har erfarenhet av arbetsledande befattning, kalkylarbete inom nyproduktion, inblick i Byggsamordnaren, behärskar MS Office, Bluebeam/Revu el. liknande samt någon form av kalkylprogram så ser vi det som ett plus.

  Mer om Husab
  Husab Byggnads AB är en del av bygg- och fastighetskoncernen HusabGruppen AB som erbjuder projektering, entreprenad och förvaltning under ett och samma tak. Dessa tre ben utgör en stabil plattform som gör att vi kan växa tryggt och långsiktigt. Yrkesstoltheten från tre generationers byggmästartradition har lagt grunden till vår verksamhet. Därför sätter vi på Husab en heder i att stå för det vi säger och vara stolta för det vi gör.

  Så här rekryterar vi
  Urval och tillsättning sker löpande så gör din ansökan så snart som möjligt, dock senast 10 juni. Ansök via LinkedIn eller maila ditt CV med märkningen ”anbudsingenjör” till jobb@husab.se. Du är välkommen att ställa frågor både om tjänsten, vår rekryteringsprocess, och oss som företag. Ring Anneli Gineman på 070-856 45 22.