Nyheter


Husab flyttar till nya lokaler

Stockholm oktober 2022

I juni 2023 flyttar vi till nya, fina och hållbara lokaler i Hangar 5, Bromma Blocks. Hangar 5 miljöcertifieras enligt Breeam Outstanding vilket går i linje med vårt eget hållbarhetsarbete.Hangar 5
Husab i pilotprojekt med Heba

Stockholm maj 2022

Husabs fantastiska samarbete med Heba Fastighets AB fortsätter! Projektet Pennteckningen vid Gullmarsplan innefattar en helrenovering av 2 lokaler samt 40 lägenheter med nya ytskikt, nya kök och badrum. Även fasaden ska renoveras med tilläggsisolering och fönsterbyte. Projektet är en pilot för hur vi kan minska vår klimatpåverkan när vi renoverar. Starten sker i oktober 2022!

Produktion
Husab utvecklar för ett bättre kundvärde

Stockholm januari 2022

Husab är i stark tillväxt, de senaste åren har omsättningen ökat stadigt. För att möta den starka efterfrågan och utveckla bolaget sjösätter Husab en ny organisation från januari 2022. Den nya organisationen kommer att ha fyra avdelningar: marknad, utveckling och projektering, produktion samt förvaltning och eftermarknad. I samband med organisationsförändringen blir bolagets nya namn Husab AB.

Pressmeddelande
Husab renoverar kvarteret Regattan åt Heba

Stockholm augusti 2021

Fastigheten består av ett lamellhus med 52 lägenheter. Planering inför att renovera fastigheten till HEBAs normalstandard för ROT pågår. Detta kommer innebära byte av elsystem, VA-stammar, tät- och ytskikt i badrum samt modernisering av övriga ytskikt, kökssnickerier och rumsfunktioner. Husab har fått uppdraget på totalentreprenad.

Produktion
Husab renoverar lägenheter åt Förvaltaren i Sundbyberg

Stockholm juni 2021

Husab Byggnads AB kommer i september påbörja ett totalentreprenadprojekt på Götgatan 14-18, Sundbyberg. Det blir bl.a. stambyte och renovering av 84 lägenheter fördelade på 3 huskroppar och arbetet planeras att färdigställas 2024. Förvaltaren är Sundbybergs stads eget fastighetsbolag som har sedan starten 1947 byggt och utvecklat Sundbyberg. Vi ser fram emot ett gott samarbete där vi tillsammans får modernisera Sundbyberg!

Produktion
Husab sluter ramavtal för fem nya huskroppar åt HEBA Fastighets AB i Huddinge

Stockholm maj 2021

Tillsammans med Heba fortsätter vi skapa trygga och attraktiva bostadsområden med minskat klimatavtryck! Efter ett lyckat samarbete av tidigare arbeten på Rådsbacken har vi fått förnyat förtroende av Heba att fortsätta med detta viktiga arbete. Byggnads AB tecknade under majmånad ett totalentreprenadavtal för ytterligare fem huskroppar i Rådsbacken. Projektet, som omfattar stambyte, nya ytskikt, ny el, nytt värmesystem och fönsterbyte, är planerat att färdigställas 2024. Beställare är HEBA Fastighets AB.

Produktion
Husab renoverar ytterligare ett hus åt HEBA Fastighets AB i Huddinge

Stockholm 12 januari 2021

Husab Byggnads AB har tecknat ett totalentreprenadavtal för ytterligare en huskropp på fastigheten Rådsbacken 12 i Huddinge. Huset med adress Rådsvägen 5 har 30 lägenheter och en lokal. Projektet, som omfattar stambyte, nya ytskikt, ny el, nytt värmesystem och fönsterbyte, startar den 1 mars 2021. Beställare är HEBA Fastighets AB.

Produktion
Gjutning av gårdsbjälklag på Höken 30, Södermalm

Stockholm 11 december 2020

Idag har ett nytt gårdsbjälklag gjutits i Husab Byggnads projekt Höken 30 på Södermalm, Stockholm. Totalt gick det åt 40 kubikmeter betong med en vikt på 100 ton!Produktion

Samtliga bostäder sålda i nyproduktionsprojektet Fönsterbrädan 1

Stockholm 26 november 2020

Nu har den fjortonde och sista bostadsrätten sålts i projektet Fönsterbrädan 1 på Bedaröbacken i Örby. Byggnationen fortsätter med invändiga arbeten såsom el- och rördragning i den första etappen, som består av sju bostäder.


Produktion
Utveckling och Projektering

Fortsatta arbeten med första etappen på nyproduktionsprojektet Fönsterbrädan 1

Stockholm 28 oktober 2020

Nu är samtliga våningsplan på plats på första etappen av nyproduktionsprojektet Fönsterbrädan 1 på Bedaröbacken i Örby. Husab Byggnads fortsätter nu projektet med fasad-, tak- och fönsterarbeten. Den första etappen omfattar 7 bostäder av totalt 14 i projektet. Läs mer om Brf Örbygläntan här och klicka här för att se fler bilder från projektet.

Produktionn
Utveckling och Projektering
Husleverans på nyproduktionsprojektet Fönsterbrädan 1 i Örby

Stockholm 16 oktober 2020

Nu har bjälklagen till de 14 radhusen på fastigheten Fönsterbrädan 1, med adressen Bedaröbacken i Örby kommit. Husab Byggnads AB är totalentreprenör i projektet och Husab Bostad AB är beställare. Under vecka 43 kommer leveransen med resterande material till stommarna och då väntar stomresning. Planerad inflytt är i april 2021. Läs mer om Brf Örbygläntan här!

Produktion
Utveckling och Projektering
Husab renoverar åt HEBA Fastighets AB på Södermalm

Stockholm 7 oktober 2020

Husab Byggnads AB påbörjade i september 2020 ett totalentreprenadprojekt på Höken 30 på Åsögatan, Södermalm. Det blir bland annat ett nytt gårdsbjälklag, hyresgästanpassning i butikslokal och totalrenovering av gårdshuset som rymmer 6 lägenheter.

ProduktionHusab renoverar åt HEBA Fastighets AB i Huddinge

Stockholm 7 oktober 2020

Vi har nöjet att meddela att Husab Byggnads AB har tecknat ytterligare ett totalentreprenadavtal med HEBA Fastighets AB om att utföra renovering och stambyte på Rådsvägen 12 i Huddinge. Projektet omfattar den fjärde huskroppen på fastigheten Rådsbacken 12 av totalt 10 för planerat stambyte och renovering. Projektstart är i november 2020.

Produktion
Husab byggstartar på Tempelriddarvägen i Bredäng

Stockholm 7 september 2020

Husab Byggnads AB påbörjar idag ett stambytesprojekt på Tempelriddarorden 1-3 och 6-8, Tempelriddarvägen i Bredäng, Stockholm. Det blir stambyte och renovering av 425 lägenheter fördelade på 13 huskroppar. Beställare Stena Fastigheter Stockholm AB.

Produktion