Frågor och svar

Klicka på en fråga för att läsa svaret.

Jag vill arbeta hos er – vart vänder jag mig?
Vi söker alltid efter kvalificerad arbetskraft. Du kan se tillgängliga tjänster och ansöka direkt på vår karriärsida jobba.husab.se. Om du vill göra en spontanansökan är du varmt välkommen att göra det på karriärsidan.

Hur kan jag söka praktikplats hos er?
Är du intresserad av att få göra en del av din praktik hos oss skriver du till jobb@husab.se.

Hur hanterar ni mina personuppgifter?
Husabs behandling av personuppgifter uppfyller de nya kraven som infördes den 25:e maj 2018 enligt den nya dataskyddsförordningen (GDPR). Vill du veta mer kan du kontakta vår personuppgiftsansvarige på dpo@husab.se.

Hur ser Husabs hållbarhetsarbete ut?
Husab är aktivt i sitt systematiska arbetsmiljöarbete. Vi är anslutna till och följer gällande kollektivavtal.
Husab AB är certifierade enligt BF9K och arbetar ständigt för att förbättra sitt sätt hantera miljö- och arbetsmiljöfrågor.
Vi arbetar löpande med energibesparande åtgärder i våra fastigheter.

Vill Husab sponsra min verksamhet?
Husab har aktivt valt att sponsra några specifika välgörenhetsorganisationer och verksamheter. I nuläget ber vi om att inte bli kontaktad med ytterligare förfrågningar.

Vart vänder jag mig om vår bostadsrättsförening vill göra stambyte eller annan ombyggnation?
Önskar er bostadsrättsförening göra stambyte eller annan ombyggnation skickar ni en förfrågan till mail@husab.se.

Kan jag anlita er som privatperson?
Husab utför endast uppdrag åt fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Vart vänder jag mig om jag har ett garantiärende?
För felanmälan gällande garantiärende skickar du ett mail till kundsupport@husab.se. Kom ihåg att uppge namn, adress, lägenhetsnummer och telefonnummer, så att vi kan nå dig.

Jag vill bli en leverantör till Husab – vem kontaktar jag?
Skicka en förfrågan till mail@husab.se.

Hur ser Husabs riktlinjer ut för ID06?
ID06 – Allmänna bestämmelser om legitimationsplikt och närvaroredovisning är ett standardavtal som tagits fram av Byggbranschen i syfte att försvåra svartarbete och ekonomisk brottslighet samt att stärka den sunda konkurrensen. Du kan läsa mer om ID06 på https://www.id06.se/se/.

Lägenhetsansökan och andrahandsuthyrning

Kan jag ställa mig i bostadskö hos er?
Vi har en egen bostadskö och för att ansöka om lägenhet kan du skicka ett mail till forvaltning@husab.se eller skicka in din ansökan till Husab Fastigheter AB, Ståltrådsvägen 33, 168 68 Bromma. Kötiden varierar stort eftersom det är få som flyttar från våra lägenheter. För att öka dina chanser att få en lägenhet får du gärna berätta kort om dig själv, var du bor idag och vilken typ av lägenhet du önskar.

Hur gör jag om jag vill hyra ut i andra hand?
För att ansöka om att hyra ut lägenheten i andra hand, skicka ett mail till oss på forvaltning@husab.se eller ring 08-564 581 00. Giltiga skäl för andrahandsuthyrning är arbete eller studier på annan ort, eller att provbo med sambo i upp till ett år.

Får jag ha en inneboende?
Om du som förstahandshyresgäst bor kvar i lägenheten accepterar vi inneboende, och du behöver inte göra en ansökan om detta.


Betala hyran

Kan jag betala hyran via autogiro?
Ja. Kontakta oss på forvaltning@husab.se eller ring 08-564 581 00 för att få en autogiroblankett att fylla i. Autogirot träder i kraft kvartalet efter att ansökan inkommit till Husab.

Jag har tappat bort min hyresavi – vad gör jag?
Kontakta Husab på forvaltning@husab.se eller ring 08-564 581 00 för att få en kopia på hyresavin. Till följd av ökat antal borttappade avier har denna service avgiftsbelagts. 50 kr kommer att påföras vid nästa avisering.

Hur fungerar digital hyresavisering?
Kontakta Husab på forvaltning@husab.se om du undrar över något, eller önskar få dina hyresavier digitalt. Vid webbavisering sparas hyresavierna på en så kallad hyresgästportal, där du kan logga in och se avierna när som helst. Du betalar hyran via bankgiro eller autogiro precis som vanligt. När du har ett konto i hyresgästportalen kan du logga in på https://my.hogia.se.


Felanmälan och akuta fel

Hur gör jag en felanmälan?
För att göra en felanmälan kan du skicka ett mail till felanmalan@husab.se eller ringa till 08-505 879 51. Kom ihåg att uppge ditt namn, adress, lägenhetsnummer och ett telefonnummer, så att vi kan nå dig.

När kan jag ringa jouren?
Du kan ringa jouren (Securitas Jourmontör) på telefonnummer 08-657 77 00 vid akuta fel som uppstår utanför kontorstid, till exempel vid en vattenläcka. Ring alltid 112 vid brand eller pågående inbrott!

Vad gör jag om jag får ohyra i lägenheten?
Kontakta Anticimex om du har fått ohyra i lägenheten. Telefonnumret till Anticimex är 075-245 10 00. De frågar alltid vilket försäkringsbolag fastighetsägaren har, och det är Brandkontoret. Kontakta alltid oss om du får ohyra i din lägenhet. Du kan maila till felanmalan@husab.se eller ringa till 08-505 879 51.


Lägenheten och allmänna utrymmen

Hur ska jag göra om jag vill ändra namnen som står på lägenhetsdörren och porttavlan?
Skicka ett mail till oss på forvaltning@husab.se eller ring 08-564 581 00.

När sätts värmen på?
Värmen sätts på automatiskt vid kallt väder. Under hösten blir det ofta varmt på dagen och kallt på natten, vilket gör att inomhustemperaturen kan upplevas låg. Detta beror på att termostaten har svårt att anpassa sig till den sviktande utomhustemperaturen. När temperaturen utomhus är jämnare och kallare kommer värmesystemet att anpassa sig till detta och värma upp elementen.

Får jag renovera själv i lägenheten?
Kontakta alltid oss skriftligen innan du renoverar i lägenheten! Du kan skicka ett mail till forvaltning@husab.se eller skicka ett brev till Husab Fastigheter AB, Ståltrådsvägen 33, 168 68 Bromma. Tänk på att du kan bli återställningsskyldig om lägenhetens standard har sänkts på grund av renoveringen.